top of page
illustrasjon av en soloppgang

Hva er spiseforstyrrelser?

Spiseforstyrrelser er samlebegrep for personer med påvirket spisemønster og holdning til mat. 

Blant de vanlige typene spiseforstyrrelse er anoreksi, bulimi og overspising. Spiseforstyrrelser kan påvirke fysisk helse, og i alvorlige tilfeller være livstruende. 

Personer med spiseforstyrrelser kan ha vanskeligheter med å regulere inntaket av mat, og mange har et vanskelig og feilaktig kroppsbilde. De ulike spiseforstyrrelsene har forskjellige symptomer. Noen av de fysiske tegnene som kan oppstå ved spiseforstyrrelser er vektsvingninger, tretthet, svimmelhet, lav kroppstemperatur, og endring i hud og hår. 

Trygge rammer

Behandling hos Axonklinikken

Mange henvender seg til oss med et ønske om å forsøke noe nytt, for eksempel medikamentassistert psykoterapi. Dette kan være aktuelt når spiseforstyrrelser forekommer sammen med depresjon.

 

Vi legger derfor stor vekt på å følge de retningslinjene som gjelder for enhver behandling. Det omfatter blant annet å gjøre en grundig vurdering av hvem som kan få behandlingen, å monitorere effekt og eventuelle bivirkninger underveis, og å gi oppfølging over tid.

Det påligger oss et ekstra ansvar for å forsikre oss om at behandlingen er medisinsk forsvarlig og til pasientens beste.

Hva sier tidligere pasienter?

"Axonklinikken tok seg av meg og alle aspekter av behandlingen min. De hjalp meg til å føle meg trygg og trygg, og hjalp meg også med å få mest mulig ut av det. Klinikken er varm og innbydende, og deres personlige tilnærming bygget en veldig sterk tillit i meg."

- Mann 32 år, behandlet for depresjon

Vi er her for å hjelpe deg

Har du spørsmål? Sjekk vår FAQ eller ta kontakt på telefon

Axonklinikken Oslo

Axonklinikken Trondheim

Send oss en melding og vi ringer deg opp

Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for pasientene våre å nå oss, og derfor tilbyr vi muligheten til å sende oss en melding. Vi vil ringe deg opp igjen så fort vi kan, og gi deg den hjelpen du trenger. 

bottom of page