top of page

Hvorfor skal du velge Axonklinikken?

Axonklinikken, den første av sitt slag i Skandinavia, åpnet dørene i 2018, og markerte starten på en ny æra innen mental helsebehandling i Norge.

Siden oppstarten har klinikken assistert over tusen mennesker med alvorlig depresjon og psykisk lidelser til et bedre liv. Samtidig har vi utviklet protokoller og trent helsepersonell, noe som førte til oppstarten av flere uavhengige klinikker i Oslo og resten av Norge.

I 2020 bidro Axonklinikken til etableringen av den første ketaminenheten i det offentlige helsesystemet i Skandinavia. Denne enheten har gitt behandling til over 250 nordmenn med alvorlig depresjon og selvmordstanker. Dr. Lowan Stewart, klinikkens medisinske direktør, har også fungert som hovedmedisinsk rådgiver for ketaminbehandling i det offentlige helsesystemet.

I 2021 inngikk Axonklinikken et samarbeid med Awakn Life Sciences for å styrke behandlingen vår. I løpet av de to neste årene forbedret vi protokoller basert på den nyeste forskningen, og ble de første i Norge til å tilby ketaminassistert psykoterapi (KAP). Vi utvidet også behandlingstilbudet for å inkludere KARE, en ny behandling for alkoholavhengighet i samarbeid med Awakn Life Sciencs.

 

Våren 2023 åpnet vi en helt ny klinikk i Trondheim, og utvidet den eksisterende klinikken i Oslo, som nå er Europas største ketaminklinikk. 
 

To behagelige stoler i Axonklinikkens etterbehandlingsrom
space_waves.png

Dr. Lowan Stewart

gruppebilde av ketaminenheten ved sykehuset østfold
Dr. lowan stewart sitter ved arbeidspulten på axonklinikken
dr lowan stewart snakker med pasient i axonklinikkens behandlingsrom

I hjertet av Axonklinikken står Dr. Lowan Stewart, med over 20 års klinisk erfaring som spesialist i akuttmedisin. 

Han har blitt hyllet som en pionér, ikke bare for sitt arbeid innen akuttmedisin, men også for hans bidrag til fremme av ketamin som en behandlingsmetode i psykisk helsevern.

 

Med nesten to tiår under beltet som akuttlege, har han satt sitt preg på feltet. Stewart har tjenestegjort som styreleder for akuttavdelingen ved Willamette Falls Hospital i Portland, Oregon, og som Associate Clinical Professor ved OHSU. I Norge har han vært en frontfigur på Akershus universitetssykehus, hvor han har spilt en nøkkelrolle i etableringen av akuttmedisin som en medisinsk spesialitet.

 

Men det er hans arbeid innen ketaminbehandling som virkelig har satt ham på kartet. Han er ekspert på bruk av ketamin for psykiske lidelser og har jobbet med denne behandlingen siden 2016 i USA og Norge. Han etablerte den første ketamin-klinikken i New Mexico og introduserte behandlingen til Norge i 2018. I 2020, under hans ledelse, ble det første programmet for ketaminbehandling mot depresjon i det offentlige helsevesenet etablert ved DPS nordre østfold Kalnes og DPS Moss.

Dr. Stewart har administrert over 3000 behandlinger, noe som gjør ham til en av de ledende ekspertene på området i Europa. Han er for tiden medisinsk rådgiver for ketaminbehandling i det offentlige helsevesenet på Sykehuset Østfold i Norge.
 

Med tusenvis av pasienter hjulpet, nye behandlingsmetoder utviklet, og en sterk dedikasjon til vitenskapelig innovasjon, står Dr. Lowan Stewart som et eksempel på medisinsk profesjonalitet og menneskelig omsorg.

En helhetlig reise

Mange års erfaring har lært oss hva som skal til for å skape de riktige rammene for våre pasienter.

Våre store luftige behandlingsrom er designet med pasientens velvære i tankene, fylt med naturlig, behagelig sollys og store grønne planter som skaper en avslappende atmosfære. Vårt mål er å sørge for at hvert besøk gir deg følelsen av å være i et rom som fremmer helbredelse og ro.

 

Under behandlingen blir komfort og trygghet prioritert. Pasientene våre blir utstyrt med lyddempende hodetelefoner og får tilgang til kuraterte spillelister som kan veilede dem gjennom deres reise. Våre vekttepper sørger ikke bare for varme, men gir også en beroligende vekt som mange beskriver som en varm klem, og bidrar til en følelse av trygghet og forankring.

 

Etter hver behandlingssesjon, forstår vi viktigheten av et trygt og komfortabelt sted å lande og bearbeide opplevelsen. Derfor har vi dedikert et eget rom spesielt for dette formålet. Her kan pasientene slappe av, serveres beroligende te og snacks, og ta seg tid til å reflektere over behandlingen. Og med vår sentrale beliggenhet i byen, sikrer vi også at hele reisen, fra ankomst til avreise, er så sømløs og bekymringsfri som mulig.

te, juice og nøtter blir servert ved axonklinikken
En behagelig stol i behandlingsrommet ved axonklinikken
svarte hodetelefoner som brukes til ketaminbehandlingen
bottom of page